Bu Ne Merak

Her Gün Yeni Bir Merak Konusu Keşfedin!

Sağlık

Doğal Yollarla Diş Nasıl Beyazlatılır?

Vücudumuzda belki de ilk dikkat çeken yer yüzümüzdür. Bu nedenle insanlar güzel bir gülüşe, bembeyaz dişlere sahip olmak isterler. Ancak dişler zaman geçtikçe beslenme alışkanlıklarımız ve kahve, sigara vs tüketimi nedeniyle beyazlıklarını kaybederler. Sararmış, lekelenmiş dişler kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle diş beyazlatmanın yöntemlerini ararız. Bunun için öncelikle ağız hijyenimize gereken özeni vermeliyiz. Ayrıca her insanın kemik rengi farklı olduğu için orjinal olan diş rengi de farklıdır bu nedenle beyazlatma işlemiyle dişler en fazla bir iki ton açılabilir. Diş beyazlatmayla alakalı bir çok yöntem mevcuttur. Bunlardan bazıları evdeki malzemelerle doğal olarak hazırlayacağımız, bazıları da diş hekimi kontrolü altında “bleaching” adında uygulayacağımız yöntemlerdir. Ancak doğal olarak kullandığımız maddeler fazla miktarda asit içerdiği için dişlerdeki mine tabakasının aşınmasına neden olur. Bu nedenle böyle yöntemler haftada 1-2 kezden fazla kullanılmamalıdır. 

EVDE DİŞ BEYAZLATMAK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Çilek Püresi ile Diş Beyazlatma

Çilek püre haline getirilip diş fırçası ile dişlerin üzerine sürülür.

Limon ve karbonat ile Diş Beyazlatma

Karbonat diş beyazlatma da belki de en çok duyduğumuz yöntemdir. Bir kaç damla limon suyu ile bir çay kaşığı karbonat macun kıvamına gelene kadar karıştırılır daha sonra parmak veya diş fırçası yardımıyla dişlere sürülür.

Sofra Tuzu ile Diş Beyazlatma

Islatılmış diş macununa sofra tuzunu banarak dişler fırçalanır.

Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma

Muz kabuğu ile dişler ovulur ardından bir diş fırçası ile temizlenir. Muzda bulunan magnezyum potasyum gibi elementler diş sağlığı için faydalıdır.

Hidrojen Peroksit ile Diş Beyazlatma

Hidrojen peroksit : %3 ten fazla hidrojen peroksit içeren diş macunlarıyla dişler fırçalanarak fark gözlenebilir. Ancak hidrojen peroksiti dişlere direkt olarak uygulamak hassasiyete sebep olabilir bu nedenle önerilmez.

Bu yöntemler düzenli olarak uygulandığında bir miktar farklılık gözlense de bazen istenilen beklentiyi tam olarak karşılayamazlar. Bunun için hastalar diş hekimine başvurarak profesyonel yardım alırlar. Bleaching adı verilen diş beyazlatma işlemi klinikte ve evde olmak üzere iki farklı yöntemle uygulanır ve 1-2 sene kalıcılık sağlar. En iyi sonuç için diş hekiminizle görüşünüz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.