Bu Ne Merak

Her Gün Yeni Bir Merak Konusu Keşfedin!

Ekonomi / Para

Sigorta Türleri Nelerdir?

Sigorta, ani ve beklenmedik olaylar karşısında, önceden ödenmiş primler karşılığında zararın sigorta şirketine aktarılmasına denir. Sigorta her ne kadar bir ticaret ortamı gibi gözükse de can ve mal güvenliği sağlar. Hiçbir olay yaşanmadan ödenen primler gereksiz gelebilir fakat yaşanan bir olay karşısında ödenecek zarar, parça parça ödenen primlerden çok daha yüksek olacaktır. Bu sigortalardan bazıları zorunlu iken bazıları ise isteğe bağlı olarak yapılır. Birçok firma seçme olasılığı mevcuttur.

Kasko Sigortası

Kasko sigortası, araca yapılan bir sigortadır. Her türlü kaza, çarpma, yanma ve çalınmaya karşı aracınızı korur.

Trafik Sigortası

Trafik sigortası, ülkemizde zorunlu sigortalar arasındadır. Motorlu her aracın yaptırması gereken bir sigortadır. Kaza sırasında karşı taraftan veya üçüncü kişilerce görülebilecek zarara karşı maddi açıdan korunmayı sağlar.

Özel Sağlık Sigortası

Özel Sağlık sigortası, birçok kapsamı olan bir sigorta türüdür. Sadece yatışlı hastalıklarınızda kullanabileceğiniz gibi, tüm bakım ve kontrollerinizde de kullanabileceğiniz teminatları mevcuttur.

Bireysel Emeklilik Sistemi

Bireysel Emeklilik Sistemi, şu an için isteğe bağlı olsa da zorunlu hale getirmek için çalışmalar devam ediyor. Emeklilik maaşına ek bir gelir olarak önceden ödenen bir sigorta şeklidir.

Konut Sigortası

Konut Sigortası, evinizi her türlü hırsızlık, yangın gibi durumlara karşı korumaya alır.

DASK

DASK, zorunlu deprem sigortasıdır. Ülkemizin deprem bölgesi olmasından dolayı, zararı minimuma çeken bir sigorta şeklidir. Yıllık Hayat Sigortası Yıllık hayat sigortası, ölüm riskine karşı ölen kişinin ailesine ödenen maddi güvencedir.

Seyahat Sigortası

Seyahat sigortası, seyahatlerde karşılaşılabilecek her türlü soruna karşı sizi korur. Zorunlu sigortalar, tüm halkın karşılaşabileceği türden risklerdir ve devlet desteği ile oluşur. Diğerleri ise tazminat esasına dayanır. En başta da denildiği gibi önceden ödenen küçük miktarlı primler bütçeyi çok etkilemezken oluşan bir zarar karşında bütçe fena halde sarsılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.